Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

23 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το ΑΛΣΟΣ & τα τελευταία ΓΕΓΟΝΟΤΑ




Οι διατάξεις του σχεδίου για το ρυθμιστικό της Αττικής θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα, τον δασικό χαρακτήρα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι πολίτες αυτής της πόλης πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αποτρέψει με επιτυχία σχέδια τεμαχισμού και εμπορικής  εκμετάλλευσης τμημάτων του Άλσους.
Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, που έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση μελών εκλεγμένων οργάνων και μη , την οργάνωση εν μέσω προεκλογικής περιόδου αντισυγκεντρώσεων , την παρεμπόδιση συμπολιτών στο «συνέρχεσται» και στο δικαίωμα λόγου εκπορεύονται από κέντρα εκτός της πόλης μας.
Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που εκδηλώθηκε σε ενημερωτική συγκέντρωση συμπολιτών. Καμία ανοχή στη βία δεν είναι νοητή, βία η οποία συνεχίζεται διαδικτυακά συνοδευόμενη με απειλές  και φασιστικής προέλευσης σχολιασμούς.
Για την αναγέννηση και σωτηρία του Άλσους υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια εγκεκριμένη μελέτη με εξασφαλισμένη από την περιφέρεια χρηματοδότηση. Ας την βγάλουν επιτέλους  από τα συρτάρια Δήμος και Περιφέρεια.
22/06/14

22 Ιουνίου 2014

Τα μέλη των τριών επιτροπών, θέσεων, καταστατικού και οργανωτικού εν όψει του 3ου συνεδρίου

Επιτροπή Θέσεων
Την επιτροπή απαρτίζουν οι:
Αγγέλου Δημήτρης
Αμοιρίδης Γιάννης
Βάλντεν Σωτήρης
Βαρδάκας Σίμος
Θεοχαρόπουλος Θανάσης
Θωμόπουλος Γιώργος
Ιωαννίδης Γιώργος
Καραντζόλα Ελένη
Καστανίδης Χάρης

Οι αποφάσεις της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ εν όψει του 3ου συνεδρίου

Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πορεία της ΔΗΜΑΡ.
Η Κεντρική Επιτροπή, εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, όρισε επίσης Επιτροπή Θέσεων, Επιτροπή Οργανωτικού και Επιτροπή Καταστατικού.

Ολόκληρη η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ενεκρίθη έχει ως εξής:

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

Εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πολύ αρνητικό για την Δημοκρατική Αριστερά. Τίθεται το ερώτημα αν μας στοίχισε η είσοδος στην κυβέρνηση ή η έξοδος από αυτή. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έγινε με τον κατάλληλο σχεδιασμό ούτε η είσοδος ούτε η έξοδος από την κυβέρνηση. Η είσοδος

21 Ιουνίου 2014

(21/06/2014) Ομιλία του Φώτη Κουβέλη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Μετά το πολύ κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ανοίξει ένας κύκλος περίσκεψης και αναζήτησης των αιτιών. Διατυπώνονται όπως είναι λογικό, ερωτήματα, απόψεις και προτάσεις για το μέλλον της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είναι μια διαδικασία αυτή επίπονη και φορτισμένη, όμως ταυτόχρονα αναγκαία. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο, νηφάλιο και ενωτικό. Με τρόπο που να επιδιώκει τις συνθέσεις και όχι τις διαιρέσεις.

Η ανάλυση των αιτιών πρέπει να αποφύγει τις μονοδιάστατες προσεγγίσεις και την περιπτωσιολογία, τις προσωπικές αναγνώσεις. Δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας, δεν πρέπει να κυριαρχήσει το προσωπικό άγχος έναντι της συμβολής μας στη συλλογική μας υπόθεση. Πρέπει όλοι μας  να εγγυηθούμε τη συζήτηση , καθώς και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες  με στόχο να μπει το κόμμα σε τροχιά ανάκαμψης.
Να εργασθούμε – και θα εργασθούμε - για όλες τις  απαραίτητες αλλαγές στην πολιτική και τη

18 Ιουνίου 2014

Νεα μελη στην Εκτελεστικη Επιτροπη της ΔΗΜΑΡ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με τη συμμετοχή και βουλευτών του κόμματος, συζήτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση το σχέδιο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πορεία της ΔΗΜΑΡ προς το συνέδριο.
  
Όπως αποφασίστηκε, στη συνεδρίαση της Κ.Ε το Σάββατο 21 Ιουνίου θα κληθούν να παραβρεθούν και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συνεργασίας. Αποφασίστηκε, επίσης, τη Δημοκρατική Αριστερά στο συνέδριο του «Ποταμιού» να εκπροσωπήσει ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε ,σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έγινε η αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του οργάνου από τους:
  
·         Δώρα Καλλιπολίτη
·         Ελένη Καραντζόλα
·         Γιώργος Μπουλμπασάκος
·         Ευγενία Μπουρνόβα
·         Γιάννης Παπαθεοδώρου
·         Αντώνης Σχετάκης

9 Ιουνίου 2014

Απόφαση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ για 3ο συνεδριο από 12-14/9/2014

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ κρίνει ότι η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο συνιστά κρίσιμη και αναγκαία διαδικασία αναδιάταξης και διαμόρφωσης της πολιτικής γραμμής μας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίζει τη διεξαγωγή έκτατου συνεδρίου 12-14 Σεπτεμβρίου.

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη.

Δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες με διαφάνεια και αξιοπιστία.  

Η Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε, επίσης, το ζήτημα των παραιτήσεων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής να αντιμετωπιστεί σε νέα συνεδρίαση στις 21 Ιουνίου. Οι αναπληρώσεις- αντικαταστάσεις θα γίνουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

7 Ιουνίου 2014

Ομιλία του Φώτη Κουβέλη στη συνεδρίαση της Κ.Ε . (7-6-2014)


Συντρόφισσες και σύντροφοι,


Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται σε μία στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος μας. Η Δημοκρατική Αριστερά, το κόμμα που μαζί ιδρύσαμε πριν από τρία χρόνια για να εκφράσουμε την ανάγκη ύπαρξης μιας ισχυρής αριστερής μεταρρυθμιστικής δύναμης με ευρωπαϊκό ορίζοντα, βρίσκεται στην καμπή μιας εξαιρετικά αρνητικής εκλογικής εμφάνισης, που απογοητεύει τα μέλη μας και δείχνει να περιορίζει δραστικά την εμβέλειά μας.

Οφείλουμε να σταθούμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια απέναντι στα γεγονότα. Γιατί μόνο αν αποτιμήσουμε σωστά το αποτέλεσμα της κάλπης, μόνο αν δούμε κατάματα την πραγματικότητα