Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

31 Αυγούστου 2014

2 εώς 5 Οκτωβρίου το συνέδριο του κόμματος.


Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς θα διεξαχθεί 2 με 5 Οκτωβρίου, όπως προέκυψε από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 30 Αυγούστου.
Σε σύνολο 108 μελών, υπέρ της διεξαγωγής του Συνεδρίου τον Οκτώβριο τάχτηκαν 63 μέλη, 17 μέλη υπερψήφισαν πρόταση πραγματοποίησής του το Νοέμβριο, ενώ 24 μέλη υποστήριξαν την πρόταση της «μεταρρυθμιστικής τάσης» για αναβολή του Συνεδρίου. Καταγράφηκαν και 4 λευκά.
Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν τα κείμενα θέσεων, ο κανονισμός προσυνεδριακών διαδικασιών και το σχέδιο καταστατικού του Συνεδρίου.
Στην έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Κάρη, ιδρυτικού μέλους της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, που απεβίωσε πρόσφατα.
Η ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συνδιαμορφώσουν τη νέα πορεία του κόμματος συμμετέχοντας στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

 
 Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής  

Δήλωση βουλευτών  και  μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

 Δήλωση μελών της Μεταρρυθμιστικής Τάσης της ΔΗΜΑΡ

26 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΑΡ: Αφορολογητο και προοδευτικη κλιμακα για τον ΕΝΦΙΑ


Οι κυοφορούμενες διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν αίρουν τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που επιφέρει ο συγκεκριμένος φόρος.
Απαιτούνται ριζικές αλλαγές και νέες δομικές ρυθμίσεις, που θα ενσωματώνουν, σε κάθε περίπτωση, μια προοδευτική κλίμακα στη φορολόγηση για το σύνολο των ακινήτων και όχι καθενός χωριστά  και θα προβλέπουν αφορολόγητο.

7 Αυγούστου 2014

Οι κυρωσεις της ΕΕ κατα της Ρωσιας πληττουν τις ελληνικες εξαγωγες


Η πλήρης απαγόρευση που επέβαλλε η Ρωσία σε αγροδιατροφικά προϊόντα ως απάντηση στις κυρώσεις της Ε.Ε. δημιουργεί νέα δεδομένα. Η κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί πλέον στον κίνδυνο να προκληθούν προβλήματα στις ελληνικές εξαγωγές. Απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από την Ε.Ε και την ελληνική κυβέρνηση.  Απαιτείται συνδυασμένη δράση των Υπουργείων Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας. Πρέπει άμεσα να συγκληθεί το Συμβούλιο Υπουργών στην Ε.Ε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αγροτικών προϊόντων με σημαντικές εξαγωγές στη Ρωσία είναι το ροδάκινο, η φράουλα, τα ακτινίδια και τα μήλα, όπου η Ρωσία απορροφά σημαντικά ποσοστά των ελληνικών εξαγωγών. Κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική οικονομία.

6 Αυγούστου 2014

Πρωτα αλλαγες στον ΕΝΦΙΑ και μετα εφαρμογη του ζητα η ΔΗΜΑΡ




Καθημερινά πλέον, στα πραγματικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναδεικνύονται οι στρεβλώσεις, οι αδυναμίες και κυρίως τα λάθη στη δομική συγκρότηση του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, που πρώτα απ΄όλα  με την έλλειψη αφορολόγητου ορίου πλήττουν νοικοκυριά σε ακραίες καταστάσεις, χαμηλά εισοδήματα και μικρούς ιδιοκτήτες.
 Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με την κατάθεση συνολικών προτάσεων για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως εν όψει της νομοθέτησης του ΕΝΦΙΑ, είχε  αναδείξει τα προβλήματα που θα προέκυπταν με τις νέες ρυθμίσεις. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Η κυβέρνηση οφείλει να εισαγάγει  στην ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτο  νομοσχέδιο που θα καταθέσει  διατάξεις όπου θα αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες του ΕΝΦΙΑ. Να μην αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου.

1 Αυγούστου 2014

Ρυθμιστικο -ΑΕΚ, Νόμος 4277/2014 (ΦΕΚ 156/1.8.14)- Ενσωματωμενες οι προτασεις της ΔΗΜΑΡ




ΜΕΡΟΣ 2ο

ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 42

Κανονιστικό Πλαίσιο − Σχεδιασμός και Πολεοδομική

Οργάνωση περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας Αττικής

για τη δημιουργία Κέντρου Αθλητισμού,

Μνήμης και Πολιτισμού


1. Έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου, η
οποία βρίσκεται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας − Χαλ−
κηδόνας Αττικής, όπως αυτή ρυθμίζεται με τις διατάξεις
της παραγράφου 4 και εμφαίνεται στο σχετικό τοπο−
γραφικό διάγραμμα του παρόντος, παραχωρείται κατά
χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλη−
τικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κων−
σταντινουπόλεως» που ιδρύθηκε με την αριθ. 3844/1924
απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα τη Ν. Φιλα−
δέλφεια Αττικής,