Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

26 Μαρτίου 2015

Περιφερειακή σύσκεψη μελών Β΄ Αθήνας, 30/3/15, ωρα 18.00




Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 στις 18:00, πραγματοποιείται η πρώτη περιφερειακή σύσκεψη μελών ΔΗΜΑΡ Β΄ Αθήνας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Αγίου Κωνσταντίνου 40, 1ος όροφος), στα πλαίσια του Προσυνεδριακού διαλόγου και σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ. Στη σύσκεψη θα παραβρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

21 Μαρτίου 2015

Παρουσιάστηκαν τα βιβλία του Δημήτρη Παλαιολογόπουλου και της Δανάης Γιαννοπούλου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης παρουσιάστηκαν το Σαββάτο στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Παγκράτι, τα βιβλία των Δημήτρη Παλαιολογόπουλου και Δανάης Γιαννοπούλου, “Στον καιρό των προγραμμένων” και η “Μάχη της προπαγάνδας – τα δεκεμβριανά του 1944 μέσα από τον αθηναϊκό τύπο”. (Φωτογραφία στη κορυφή: Συλλήψεις μελών του ΕΑΜ από Άγγλους στρατιώτες, Δεκέμβριος 1944)
Στην εκδήλωση που παρακολούθησε πολύς κόσμος, παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας.

Την παρουσίαση των βιβλίων έκαναν οι Μάκης Καβουριάρης, καθηγητής πανεπιστημίου στο Παρίσι, ο Φώτης Προβατάς δημοτικός σύμβουλός του Δήμου Αθήνας και ο Άρης Τσουκνίδας, πολιτικός επιστήμονας και μέλος της ΕΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς.

πηγη: http://www.badiera.gr/?p=38414

5 Μαρτίου 2015

Απαιτούνται ουσιαστικες διαπραγματευσεις και μεταρρυθμισεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την προσπάθεια για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα συνδέει την δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία. Επισήμανε την ανάγκη η χώρα μας να κινηθεί γρήγορα και επί της ουσίας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους καταθέτοντας και προωθώντας την υλοποίηση συγκεκριμένων και κοστολογημένων εναλλακτικών σχεδίων. Ταυτόχρονα να διεκδικήσει την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και τη διασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας. Είναι αναγκαία η προώθηση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς που θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, θα αναζωογονήσουν την οικονομία και θα αντιμετωπίσουν τις παθογένειες του παρελθόντος.

Συνεδριο 22-24 Μαίου 2015

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς συζήτησε την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο. Αποφάσισε το συνέδριο να διεξαχθεί 22-24 Μαΐου και όρισε Επιτροπή Θέσεων, τα κείμενα της οποίας θα έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος Μαρτίου, ώστε αμέσως μετά να τεθούν για συζήτηση σε Περιφερειακές και Νομαρχιακές συσκέψεις των μελών του κόμματος. Επίσης όρισε τριμελή οργανωτική γραμματεία.