Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

19 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η Α΄ Συνδιάσκεψη Οργανώσεων Β’ Αθήνας

Στον χρόνο που πέρασε, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση οργανωτικής συγκρότησης του κόμματος, η οποία κορυφώθηκε με την πραγματοποίηση του Α΄ Συνεδρίου, παρ’ όλες τις τεράστιες δυσκολίες και τα προβλήματα καταφέραμε να συγκροτήσουμε 33 πολιτικές οργανώσεις στους  δήμους της Β΄ Αθήνας, την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με πληθυσμό 1.919.000 (απογραφή του 2001) ήτοι το 17,5% του πληθυσμού της χώρας.
Στην Β Αθήνας το 2009 ήταν εγγεγραμμένοι 1.397.108, που αποτελούν το 14% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της χώρας και ψήφισαν 1.044.133, που είναι το 14,8% των συνολικά ψηφισάντων.
Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, που έγινε το Σαββάτο18/6/2011, άνοιξε ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος μετά την εκλογή του προεδρείου έδωσε τον  λόγω στον Πρόεδρο του Κόμματος Φώτη Κουβέλη που αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό κάλεσε τις οργανώσεις σε εκλογική εγρήγορση και σε πολιτική δραστηριοποίηση για την αναγέννηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου.
Την σύντομη και περιεκτική εισήγηση παρουσίασε εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής ο Θράσος Φωτεινός, η οποία περιελάμβανε δύο κεφάλαια
α) Πολιτική και οργανωτική συγκρότηση της οργάνωσης της Β΄ Αθήνας και
β) Πολιτικοί προσανατολισμοί της οργάνωσης της ΔΗΜ.ΑΡ. Β΄ Αθήνας
Για τους πολιτικούς προσανατολισμούς έγινε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις στα ζητήματα προετοιμασίας για βουλευτικές εκλογές, οργάνωσης παρουσίας μας στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις πράσινες πολιτικές, την κοινωνική αλληλεγγύη και τις οριζόντιες και τοπικές πολιτικές δράσεις.
Τόσο η εισήγηση όσο και οι προτάσεις που κατατέθηκαν εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα της συνδιάσκεψης, το οποίο στη συνέχεια εξέλεξε Επιτροπή αποτελούμενη από 35 μέλη. Γραμματέας της Επιτροπής περιφέρειας Β Αθήνας εκλέχθηκε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  Θράσος Φωτεινός.
Ο Χ. Μαυροκεφαλιδης ανοιγει τις εργασιες


Το προεδρειο 


Ο Προεδρος Φ. Κουβελης χαιρετιζει τις εργασιες της Συνδιασκεψης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου