Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

22 Μαρτίου 2011

Ολoκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες στη Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα την Δευτέρα 21/2/2011. 

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος φίλοι και μέλη του κόμματος, ανένταχτοι πολίτες  αλλά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η συμμετοχή και άλλων συμπολιτών που δήλωσαν φίλοι ή μέλη άλλων πολιτικών χώρων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη διαδικασία τόσο με ερωτήσεις όσο και με ομιλίες. 

Έκριναν θετική την πρωτοβουλία για ανοικτές διαδικασίες και πρότειναν να παρθούν πρωτοβουλίες που θα προωθούν έναν  ευρύτερο διάλογο για επίκαιρα θέματα.Την παρουσίαση των θέσεων για το συνέδριο έκανε ο Γιάννης  Κακουλίδης μέλος της Εκτελεστικής  Επιτροπής, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στους λόγους της ίδρυσης του νέου κόμματος και τις γενικές ιδεολογικές-πολιτικές αρχές που αυτό πρεσβεύει.
Ακολούθως ανέπτυξε εν συντομία τις προσυνεδριακές θέσεις για την οικονομία, την ευρωπαϊκή πολιτική,   την οικολογία, την αγροτική πολιτική και την εκπαίδευση. Αναπτύχτηκε γόνιμος διάλογος, ιδιαίτερα στο επίκαιρο ζήτημα της επίθεσης στη Λιβύη.Tέλος εκλέχθηκαν και οι αντιπρόσωποι για το 1ο Συνέδριο του κόμματος ενώ έγινε  πρόταση, η οποία έτυχε αποδοχής, το συνέδριο να παρακολουθήσουν και όσοι άλλοι φίλοι θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου