Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

16 Ιανουαρίου 2011

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ

 
Πλήθος κόσμου, μελών, φίλων, ανένταχτων αριστερών, μελών άλλων πολιτικών φορέων και τοπικών παραγόντων παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας της Δημοκρατικής Αριστεράς Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας το Σαββάτο 15/1/11. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης. Τους προσκεκλημένους υποδέχονταν στο ΠΠΙΕΔ μικρή ορχήστρα πλανόδιων μουσικών με γνωστές μελωδίες και ρυθμούς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Δάγκουρας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, ο οποίος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους ευχόμενος χρόνια πολλά κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του κόμματος. 

Ο Φώτης Κουβέλης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε τόσο στους λόγους και την αναγκαιότητα της ίδρυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς όσο και στο περιεχόμενο του επιθετικού προσδιορισμού της λέξης “Δημοκρατικής” που υπάρχει στον τίτλο.

Κάνοντας σύντομη αναφορά στις συνθήκες κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός δήλωσε ότι σε μέσο- μακροπρόθεσμη βάση και για το σύνολο πλέον των δανείων μας πρέπει η κυβέρνηση να στοχεύσει στην αναδιαπραγμάτευση, επιμήκυνση και αναχρηματοδότηση των ελληνικών χρεών, χωρίς αυτά να αποτελούν τα μόνα μέτρα για την έξοδο από την οικονομική κρίση. 
Κλείνοντας αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο τελευταίο ταξείδι του Πρωθυπουργού στη γείτονα χώρα δηλώνοντας ότι πολλά δεν γνωρίζουμε για αυτά που συζητήθηκαν στην πλέον των 2 ωρών συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν. Τέλος προέτρεψε τους πολίτες να γίνουν μοχλοί ανατροπής του σημερινού συστήματος.

Στη συνέχεια ο  Γιάννης Πουλάκης, προσωρινός συντονιστικής της τοπικής επιτροπής, κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να κόψει την πίτα, ενώ στους καλεσμένους προσφέρονταν κρασί και αναψυκτικά. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν βιβλία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παντ. Γρετζελιάς, οι αντιδήμαρχοι Χαρ. Μπόβος, Ζαχ. Χωρινός, Μιχ. Κουτσάκης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χαρης Τομπύλογλου και Σταύρος Κόντος, καθώς επίσης πολλοί νέοι και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι. Την Πολιτική Επιτροπή εκπροσώπησε ο Ηλίας Ζαράνης






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου