Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

19 Απριλίου 2013

«Ποιές Μεταρρυθμίσεις;» ΔΗΜΑΡ Ν. Ιωνίας, εκδηλωση 24/4/13, 7 μ.μ.



Η ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στους θεσμούς και στο πολιτικό σύστημα θα συζητηθεί στην εκδήλωση «Ποιές Μεταρρυθμίσεις;» που διοργανώνει η Δημοκρατική Αριστερά Ν. Ιωνίας, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, 7μμ στο κινηματοθέατρο «Αστήρ», Ασκληπιού 4, πίσω από τον ΟΤΕ (Ηρακλείου 245).
Η εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί κεντρική επιλογή της  Δημοκρατικής Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας με την εφαρμογή μέτρων λιτότητας οδηγεί σε συνεχή ύφεση και αδιέξοδο, αν δεν συνοδευθεί από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η δημιουργία αποτελεσματικού κράτους, η αντιμετώπιση της διαφθοράς με θεσμούς διαφάνειας, η εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, ο εξορθολογισμός του συστήματος απονομής δικαιοσύνης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις όχι μόνο για τη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας αλλά και δείγμα πολιτικής βούλησης για ουσιαστική αλλαγή και ανατροπή των παθογενειών που οδήγησαν στην κρίση.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης, το μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, το στέλεχος του κόμματος Νίκος Μπίστης και ο αν. καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Τη συζήτηση συντονίζει η Έφη Παγκάλου, δημοσιογράφος και μέλος της γραμματείας της οργάνωσης.
 Τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ Ν.Ιωνίας βρίσκονται Ελ. Βενιζέλου και Αγν. Ηρώων 76 (1ος όροφος), τηλ. 210-27.76.160.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου