Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

5 Αυγούστου 2013

Φ. Κουβελης: Για την αποχωρηση απο την κυβερνηση, τις εκλογες και την ασαφεια στην πολιτικη ΣΥΡΙΖΑ

Απόσπασμα συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και το δημοσιογράφο Δημήτρη Χόνδρο.

Για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση

«Η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση της αφήρεσε και μέρος του ηθικού της πολιτικού κύρους, αλλά και της νομιμοποίησής της. Είναι ακριβές ότι η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη στήριξη της κυβέρνησης δημιουργούσε αναμφισβήτητα και αναχώματα, δημιουργούσε και αρνήσεις, αρνήσεις που είχαν σχέση με την εφαρμογή μέτρων τα οποία εμείς κρίναμε και αναποτελεσματικά και περαιτέρω επιβαρυντικά για την ελληνική κοινωνία (…) Είναι ακριβές, επίσης, ότι η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς αφήνει περιθώριο στους δύο συγκυβερνώντες να εφαρμόσουν μια πολιτική η οποία δεν είναι μεταρρύθμιση, αντιθέτως είναι μια συντηρητική πολιτική».


Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή αλλαγής κυβέρνησης

Εάν η κυβέρνηση δεν αντέξει και θελήσει να προσφύγει σε εκλογές, δεν είναι αναγκαίο να υπάρξουν εκλογές, μπορεί η παρούσα βουλή να αναζητήσει νέα κυβέρνηση και ενδεχομένως το νέο πρωθυπουργό.

Για τη συνέντευξη του κ. Δραγασάκη στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» και τη γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρά το γεγονός ότι τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί, όμως, να παραμένει το μεγάλο ερώτημα: τι θα γίνει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, με τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας. Κατά τούτο νομίζω ότι τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης προσδιορίζονται και από έντονη ασάφεια, η οποία δεν επιτρέπει την αναζήτηση συγκεκριμένου πολιτικού στίγματος που θα δικαιολογεί να διαπιστώσει κανείς τη στροφή, την επαναφορά των πραγμάτων στον πολιτικό ρεαλισμό. Από τη ΔΗΜΑΡ, καμία πολιτική που θα δημιουργήσει διακινδύνευση της χώρας αναφορικά με τη συμμετοχή της και την παραμονή της στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Για τις πρωτοβουλίες των πέντε δημάρχων

«Είναι πάρα πολύ θετική κίνηση. Μιλάνε με πάρα πολύ σημαντικούς όρους για τον πραγματικά ανεξάρτητο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μιλάνε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν θα επηρεάζεται, πολλώ δε μάλλον δεν θα χειραγωγείται από κόμματα ούτε από την κυβέρνηση. Είναι ένα εξαιρετικά θετικό στοιχείο αυτό που ως πολιτικό μήνυμα στέλνεται από τους πέντε ανεξάρτητους δημάρχους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου