Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

10 Αυγούστου 2015

Περιοδεία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου στην Μεσσηνία – Δηλώσεις


Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε στην Πελοπόννησο και στο Νομό Μεσσηνίας στις 8 και 9 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον ίδιο, τον Γραμματέα της Κ.Ε. Γιώργο Μπουλμπασάκο, το μέλος της Κ.Ε. Μπάμπη Βακαλόπουλο, το μέλος της Κ.Ε. Έφη Παγκάλου και τοπικά στελέχη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στους Δήμους Τριφυλλίας, Πύλου – Νέστορος και Καλαμάτας συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος, καθώς και με θεσμικούς, παραγωγικούς, αγροτικούς και εξαγωγικούς φορείς.
Στην συνέντευξη τύπου στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι η
περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του κόμματος για την ανάδειξη της παραγωγικής διαδικασίας στην περιφέρεια που θα αποτελέσει μοχλό για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται ιδιαίτερα μετά την επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα σε ολόκληρη την Μεσσηνία.
Στη συνέντευξη τύπου στην Καλαμάτα ο κ. Θεοχαρόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μία κυβέρνηση με Υπουργούς ευρύτερης αποδοχής και κύρους που θα γνωρίζουν τα θέματα και τους οποίους θα επιλέξει ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός αφήνοντας στην άκρη τα κριτήρια του “κομματικού πατριωτισμού”. Η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε και εκλογές, είναι απαραίτητη, σε κάθε περίπτωση, είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές. Συζητούμε και πάλι για βουλευτικές εκλογές, 4η φορά σε 3,5 χρόνια και 3η φορά στις κάλπες το 2015. Δεν θα λύσουν οι εκλογές τα οικονομικά προβλήματα, αλλά μία αποτελεσματική κυβέρνηση. Αν ωστόσο προκύψουν ως αναπόφευκτες οι εκλογές για λόγους εσωκομματικών διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι ενθαρρυντικά καθώς διαπιστώνει ότι δικαιώθηκαν οι θέσεις μας. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα και αυτό διευκολύνει την ύπαρξη συνεννοήσεων και συνεργασιών. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ανοιχτή για πιθανές συνεργασίες στα πλαίσια μίας μεταρρυθμιστικής, δημοκρατικής, αριστερής και σοσιαλιστικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται συνεργασίες, αλλά αυτές δεν είναι αυτοσκοπός. Το ζητούμενο είναι μία νέα προοδευτική συμμαχία προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».
Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση και στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι απαιτείται άμεσα ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης με βάση την περιφερειακή ανάπτυξη ενώ εστίασε ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα: “η συμφωνία με τους εταίρους είναι απολύτως αναγκαία, αλλά δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για μέτρα που δεν έχουν κανένα νόημα όπως η υπερφορολόγηση των αγροτών με μέτρα που ανάλογα δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης και με φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων, μέτρο που ισχύει σε ελάχιστες χώρες της Ε.Ε.. Πρόκειται για μέτρα που τέθηκαν, από ότι φαίνεται, σε μία ανέτοιμη κυβερνητική ομάδα διαπραγμάτευσης και ειλικρινά ελπίζουμε από εδώ και στο εξής σε μία αποτελεσματική διαπραγμάτευση προκειμένου να μην περάσουν”. Ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε, επίσης, ότι τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τονίζοντας όμως από την άλλη πλευρά ότι πρέπει να αποκρουστούν οι ιδεολογικές εμμονές των εταίρων σχετικά με τα εργασιακά.
theoch_dimpyl

Στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Θ. Θεοχαρόπουλου, με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δ. Καφαντάρη, τονίστηκε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας καθοριστικός θεσμός, ο οποίος μπορεί να εργαστεί, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και συζήτησαν αναλυτικά για τα θέματα της περιοχής. Το μείζον θέμα της στήριξης του αγροτικού τομέα, καθώς και οι μέθοδοι ανασυγκρότησής του, συζητήθηκαν διεξοδικά. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί. Από τη συζήτηση δεν έλειψε το θέμα του τουρισμού, όπου ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε τη δυνατότητα που προσφέρει ο Δήμος για τουρισμό όλο τον χρόνο.
Ο κ. Καφαντάρης, καλωσόρισε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ λέγοντας «Θέλω να εξάρω το έργο που έχει παραγάγει ο κ. Θεοχαρόπουλος στη θητεία του ως Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να τονίσω την αγαστή συνεργασία μας». Στη συνέχεια δήλωσε: «Ζούμε σε μία εποχή όπου ο αγροτικός τομέας και οι υποδομές του χρειάζονται τόνωση περισσότερο από ποτέ, έτσι ώστε να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις στην οικονομία της χώρας. Σωστούς αγροτικούς δρόμους, αρδευτικά συστήματα, αυτά χρειάζονται. Είναι καιρός η Ελλάδα να στηριχθεί στην παραγωγή και στην ποιότητα των προϊόντων της».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για τη φιλοξενία. Η περιοδεία μου στο νομό Μεσσηνίας είναι στο πλαίσιο της ενημέρωσης της ΔΗΜΑΡ από τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Επισημάναμε ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι το μοναδικό εργαλείο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και γι αυτό η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μια συμφωνία η οποία θα προωθεί την ανάπτυξη», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος και το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, και τοπικοί φορείς του παραγωγικού τομέα, με θέμα συζήτησης την ελαιοκαλλιέργεια, την τυποποίηση και την εξαγωγή ελαιολάδου, καθώς επίσης το πιστοποιημένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου