Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

17 Ιουνίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών


Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες,

Δώσατε με τη ψήφο σας μια σαφή εντολή.
Ζητήσατε κυβέρνηση συνεργασίας, γι’ αυτό και δεν δώσατε σε κανένα κόμμα αυτοδυναμία.
Οι πολίτες ζήτησαν κυβέρνηση, η οποία θα εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου.
Δεν δώσατε εντολή για μονομερείς ενέργειες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καμιά κομματική σκοπιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να θολώσει την απαίτηση των Ελλήνων για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και κοινωνικής στήριξης.
Η Δημοκρατική Αριστερά ξεπέρασε την πόλωση και δυνάμωσε τη θέση της χάρη στην εμπιστοσύνη που της δείξατε. Αυτήν την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε στο ακέραιο.

Θα εργαστούμε για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση, σταθερή και αποτελεσματική με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα, το τονίζω, πρόσωπα. Για τη ΔΗΜΑΡ η αναγκαία προϋπόθεση είναι η προσήλωση στο μήνυμα του λαού. Οι πολίτες κατέγραψαν την επιλογή τους. Παραμονή της χώρας στο ευρώ, και  αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου με διαπραγματεύσεις.

Η Δημοκρατική Αριστερά με αυτές τις θέσεις και χωρίς λευκή επιταγή προς κανένα, θα προσέλθει στις συνταγματικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών. Θα εργαστεί με υπευθυνότητα και συνέπεια για την ενότητα του λαού μας στις κρίσιμες για το έθνος στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου