Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

4 Ιουνίου 2012

Ο Φ. Κουβελης στις Βρυξέλες - Συναντηση με τον Χάνες Σβόμποντα


Σειρά επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους, εκπροσώπους ευρωπαϊκών κομμάτων, αλλά και την ελληνική κοινότητα του Βελγίου, έχει από χθες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιώ με θεσμικούς παράγοντες και αξιωματούχους της ΕΕ, συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα. Είχα τη δυνατότητα να του εκθέσω τις απόψεις μας, για να υποστηρίξω ότι χρειάζεται η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα. Τόνισα ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι και άνισα και άδικα, και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά. Υποστήριξα ότι πρέπει η Ευρώπη να εντάξει στη στήριξή της προς την Ελλάδα ένα αναπτυξιακό πακέτο και συγκεκριμένα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, προκειμένου να εκκινήσει η αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την καλπάζουσα ανεργία. Κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.
Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών μου είπε ότι κατανοεί απόλυτα τις θέσεις αυτές, όσο και τις διεκδικήσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς. Του είπα ότι ταυτόχρονα με την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για τη σταδιακή αποδέσμευση από τους επαχθείς και δυσμενείς όρους και ρυθμίσεις του μνημονίου, ότι πρέπει να υπάρξουν στο εσωτερικό της χώρας μας οι αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Του ζήτησα στο μέτρο των δικών του αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας. Προκάλεσα, τέλος, τους ευρωπαίους εταίρους μας να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια όμορφη και φιλόξενη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου