Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

29 Ιανουαρίου 2013

Καταψηφιστηκε ο Δημοτικος Προϋπολογισμος - Δεν έγινε δεκτη πρόταση για Συνεννοηση (video)




Καταψηφίστηκε με 21 ψήφους κατά και 9 υπέρ ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το 2013 στη συνεδρίαση της 28/1/2013. Ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Κόντος ανέλυσε επιγραμματικά τους κυριότερους λόγους που οδήγησαν  αυτόν και την παράταξη ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα έκανε δριμεία κριτική (video) στο πρόγραμμα έργων εστιάζοντας κυρίως στην πρόβλεψη που υπάρχει για χρηματοδότηση, έργων από ίδιους πόρους του Δήμου, ποσού περίπου € 2.000.000 προβλέποντας ότι δεν θα εκτελεστού λόγω ανεπάρκειας των πόρων. Το πρόγραμμα έργων, δήλωσε,  περιλαμβάνει μόνο 3 έργα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και τα τρία είναι από το ΕΣΠΑ και μάλιστα έχουν εγκριθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές, στα περισσότερα έργα δεν υπάρχουν καν μελέτες, ας ελπίσουμε να υποβληθούν κάποια στο ΕΣΠΑ και να εγκριθούν.
Για τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού προέβλεψε ότι θα υστερήσουν κατά € 850.000-900.000 ενώ σχετική πρόβλεψη για μειωμένα έσοδα έκανε για το δημοτικό κοιμητήριο.
Τέλος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα για να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός  χαρακτηρίζοντας την παράταξη της δημάρχου πολλαπλά διασπασμένη, που πλέον είναι μια μικρή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει την πρόθεση να λειτουργήσει την Πόλη μας σε μια ελάχιστη συνεννόηση με την αντιπολίτευση, πρέπει να αποσυρθεί ο προϋπολογισμός και να συντάξουμε έναν πραγματικό προϋπολογισμό και αν υπάρχει πλεόνασμα να διατεθεί πρωτίστως στις κοινωνικές υπηρεσίες και δευτερευόντως στον πολιτισμό.




---------------------------------
To video προέρχεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://e-alitheia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου