Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

19 Ιουνίου 2013

«Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ θα είναι διαρκής για να βγούμε έξω από τα αδιέξοδα της χώρας»

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (19/06/2013)



Καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου  να υπάρξει λύση,  να επαναλειτουργήσει  με όλες τις συχνότητες της η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης, αλλά όχι μόνον  αυτό διότι δεν είναι μόνον το ζήτημα της εθνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι τα ζητήματα της λειτουργίας της τρικομματικής  κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση η οποία στηρίζεται από τρία κόμματα και κατά συνέπεια αυτή η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση , την κοινή απόφαση και  των τριών κομμάτων. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο το βράδυ  στις 8:30. Προηγουμένως θα συγκληθεί και θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πρέπει να επισημάνω  ότι είναι αναγκαίο και το διεκδικώ να υπάρξει επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων και όχι μόνον για την εθνική ραδιοτηλεόραση αλλά για το σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα, για την κοινωνία. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων.
Η αποψινή συνεδρίαση, η οποία κράτησε 3,5 ώρες   ήταν μια διαδικασία επίπονη, αλλά και με επιμονή από την μεριά μας , από την  μεριά της Δημοκρατικής Αριστεράς έτσι ώστε να εξασφαλιστούν όλα εκείνα που λίγο πριν σας ανέφερα. Για μας εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στη έξοδο   από τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί από την οικονομική κρίση.
Η υπευθυνότητα της  Δημοκρατικής Αριστεράς είναι διαρκώς  παρούσα, όπως  διαρκώς  παρούσα είναι και η θέλησή μας , η θέληση της   Δημοκρατικής Αριστεράς να βγούμε στο δρόμο εκείνο που  πράγματι μπορεί να οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα στα οποία είχε περιέλθει   η χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου