Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

30 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Εκδηλωση για τον Πολιτισμο στο Γκαζι 5/12/12, 7μμ

Η πολιτιστική πολιτική αλλά και η εφαρμογή της είναι σήμερα ένα ιδιαιτέρως επίκαιρο θέμα συζήτησης, ακριβώς επειδή είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια αλλαγή παραδείγματος. Η αναζήτηση πόρων, η σχέση ιδιωτικού και δημόσιου αγαθού, αλλά και οι ίδιες οι πολιτειακές εγγυήσεις για την πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία βρίσκονται σε μια αποφασιστική καμπή. Οι εντοπισμένες, στοχευμένες και αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις καθώς και οι εναλλακτικές προτάσεις για μια σύγχρονη πολιτιστική πολιτική σκοντάφτουν σήμερα όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας αλλά και στη θεσμική αδράνεια της τρέχουσας διακυβέρνησης.

Για το θέμα αυτό, ο Τομέας Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς οργανώνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, εκδήλωση με θέμα:
«Ποιος Πολιτισμός
Θεσμοί και πολιτιστική πολιτική σε δύσκολους καιρούς»

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές:

Σταύρος Ζουμπουλάκης – Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
Μυρσίνη Ζορμπά – Ερευνήτρια πολιτιστικής πολιτικής
Μαρία Κομνηνού – Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμ. Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Άννα Καφέτση – Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Σταύρος Μπένος – Πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της Ε.Ε. της Δημ.Αρ. θα αναλάβει το συντονισμό της συζήτησης και την παρουσίαση των θέσεων για τον πολιτισμό της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Την εκδήλωση προλογίζει ο Γιάννης Κακουλίδης, ποιητής, συγγραφέας και μέλος της Ε.Ε. της Δημ.Αρ.

Θα χαιρετίσει ο Φώτης Κουβέλης Πρόεδρος της Δημ.Αρ.

Οι ομιλητές, ο καθένας βάσει της εμπειρίας του και με αναφορά στο πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείται, καλούνται να παρουσιάσουν τη λειτουργία των πολιτιστικών θεσμών και φορέων στην Ελλάδα, αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την αλλαγή μοντέλου (δεδομένων των συνθηκών κρίσης), καθώς και για τη σύγκριση πολιτιστικής πολιτικής και λειτουργίας των θεσμών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το event της εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/176527609213614/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου