Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

4 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για τις Δημοτικές Εκλογές




Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας εκτιμά ότι η γενική κρίση, η υποχρηματοδότηση, η υποβάθμιση συνολικά του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, οι αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησης σε συνδυασμό με  την κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κυριαρχούν ενίοτε  προσωπικές στρατηγικές παλαιοκομματικού χαρακτήρα, όξυναν υπαρκτά αλλά και δημιούργησαν νέα προβλήματά στην πόλη μας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι το διακύβευμα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, το Μάιο του 2014 είναι η ανάδειξη του ρόλου των πολιτών, η συμμετοχή τους στις τοπικές υποθέσεις, η ευκαιρία να αναδειχθούν νέες κοινωνικές δυνάμεις και νέα ικανά πρόσωπα να αναλάβουν τη διοίκηση της πόλης μας. Οι εκλογές δεν είναι ούτε κομματικό δημοψήφισμα ούτε πεδίο ανάπτυξης λαϊκισμού, είναι μια ευκαιρία για συνεργασία πλατιών προοδευτικών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας.

Σήμερα στην πόλη μας υπάρχει τεράστιο κενό εκπροσώπησης αυτών των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που δεν βολεύονται με τον παραγοντισμό, την οικογενειοκρατία, την ρουσφετολογία και τον λαϊκισμό. Εμείς θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις  στη συγκρότηση  μιας ανεξάρτητης προοδευτικής κίνησης, η οποία θα στηρίζεται στην αυτενέργεια των πολιτών, πάνω και πέρα από κομματικές προτιμήσεις. 

Η συμμετοχή των φίλων και μελών της ΔΗΜΑΡ στην προσπάθεια αυτή θα στηριχτεί, επιδιώκοντας ευρύτερες συγκλίσεις, στους εξής γενικούς θεματικούς άξονες:

  •  τη βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.
  •  τη δημιουργία, αλλά και στην ενίσχυση όπου υπάρχει, ενός αποτελεσματικού κοινωνικού διχτύου προστασίας και αλληλεγγύης για όσους δεν έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν τις οδυνηρές συνέπειες τις κρίσης
  • την παροχή υπηρεσιών ποιότητας προς τον δημότη
  • την ενίσχυση του δημοκρατικού και συμμετοχικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, του ελέγχου και της διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
  • την καλλιέργεια της αντίληψης για μια ανοιχτή πόλη, φιλική προς τον πολίτη και τον επισκέπτη, ανεκτική στη διαφορετικότητα και στον πολιτισμικό πλουραλισμό, αντίπαλη στη μισαλλοδοξία, στο ρατσισμό και στη  βία.

Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα 4/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου