Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

9 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση του Φώτη Κουβέλη και του Νίκου Χρυσόγελου με τον Βασίλη Βασιλικό


Συνάντηση στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο συν-επικεφαλής των «Πράσινων – Αλληλεγγύη» Νίκος Χρυσόγελος και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, παρουσία στελεχών του σχήματος. Μετά το τέλος της συνάντησης οι Φ. Κουβέλης και Ν. Χρυσόγελος παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τον Β. Βασιλικό και προέβησαν σε δηλώσεις.

Φώτης Κουβέλης: «Καλωσορίζουμε οι «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» τον Βασίλη Βασιλικό, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του σχήματος «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά». Η παρουσία του Βασίλη Βασιλικού, σ’ αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε, θέλει να σηματοδοτήσει τη θέση ευθύνης απέναντι στα πράγματα, απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στη χώρα, απέναντι σ’ εκείνο το οποίο διεκδικούν οι Έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα. Είναι χαρά και τιμή μας που στρατευόμαστε σ’ αυτό τον αγώνα οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά, μαζί με τον Βασίλη Βασιλικό».
Νίκος Χρυσόγελος: «Οι Πράσινοι συνεργάζονται με τη Δημοκρατική Αριστερά σ’ ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», θέλοντας να δώσουμε ένα ενιαίο μήνυμα που
διαφέρει απ’ όσα βλέπουμε γύρω μας. Εμείς συζητάμε για προγράμματα ενώ οι άλλοι συζητάνε για μεταγραφές και καρέκλες. Θέλουμε να καλέσουμε τους πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να είμαστε στη Βουλή, για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε και εμείς να αλλάξει η πολιτική και η σημερινή κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να προωθήσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα είναι δίκαιο και κοινωνικά ισορροπημένο. Είναι τιμή μας που ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γιατί το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι αξίες είναι η βάση για να αλλάξουμε και την οικονομία και το μοντέλο της πολιτικής και το μοντέλο της δημοκρατίας».
Βασίλης Βασιλικός: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Πρασίνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η σχέση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι πολύ παλιά, από το 1998, όταν αρθρογραφούσα τότε στα «ΝΕΑ» και τόνιζα ότι πρόεδρος του Συνασπισμού έπρεπε να εκλεγεί ο Φώτης Κουβέλης. Στη συνέχεια όλη του η πορεία στην πολιτική απέδειξε, εκείνο που αποτελούσε και για τον Φρανσουά Μιτεράν, το σύμβολο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ήρεμη δύναμη. La Force tranquille Είναι αυτή η ήρεμη δύναμη του Φώτη Κουβέλη που μ’ έχει συναρπάσει και συγκινήσει και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι μέσω των Πρασίνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει την αναγκαία επιλογή για να αποφύγει το δίπολο οργής και φόβου στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένος ο Έλληνας πολίτης. Ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη αυτή, οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά μπορούνε να περάσουνε σαν τον Οδυσσέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου