Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

31 Ιουλίου 2015

Δεν ειμαστε δεδομένοι για κανέναν


Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από την Λάρισα, στο πλαίσιο της περιοδείας του, μεταξύ άλλων τόνισε:
“Οι εκλογές δεν λύνουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Αυτό που θέλει η χώρα είναι εθνική συνεννόηση. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέσα από αποτελεσματική διαπραγμάτευση τον Αύγουστο, να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να ξεπεράσουμε την κατάσταση με τα capital controls και μετά να συζητήσουμε και για τα υπόλοιπα. Αν βέβαια η κατάσταση στο
κυβερνών κόμμα συνεχίσει έτσι, οδηγεί αναπόφευκτα σε διαδικασίες εκλογών.
Οι ιδεολογικές εμμονές των εταίρων και οι παλινδρομήσεις της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει να υπάρξει συμφωνία και εν τέλει να περιέχει βαρύτερους όρους. Υπάρχουν μέτρα, τα οποία αν θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δυσβάστακτα. Για αυτό τον λόγο πρέπει να γίνει αποτελεσματική διαπραγμάτευση, εντός του Αυγούστου. Η τελική συμφωνία να μην περιλαμβάνει, τουλάχιστον, μέτρα που θα εξοντώσουν την υγιή επιχειρηματικότητα και παραγωγική δραστηριότητα, όπως η υπερφορολόγηση των αγροτών. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πάρα πολλά από όσα λέγαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.
Η ΔΗΜΑΡ αποσαφηνίζει το πολιτικό της στίγμα από δω και στο εξής, έχει διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Δεν είναι δεδομένη για κανέναν, αλλά το διακριτό πολιτικό πλαίσιο διευκολύνει συνεννοήσεις και συνεργασίες. Βεβαίως συζητούμε, αλλά στο πλαίσιο μιας προγραμματικής ατζέντας, ορισμένων πολιτικών προϋποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με τις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και τον εθνικολαϊκισμό και μια σταθερή πορεία εντός της ευρωζώνης χωρίς περιπέτειες και σενάρια χρεοκοπίας.”

31/07/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου