Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

16 Ιουλίου 2015

Επικυρώθηκε από τη Βουλη η ενδιάμεση συμφωνία.




Εγκρίθηκε τις πρωινές ώρες με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας γέφυρα, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν “όχι” ή δήλωσαν “παρών”, γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει δραματικές πολιτικές εξελίξεις, συγκεκριμένα “Ναι” ψήφισαν 229 βουλευτές, “Όχι” 64 και “παρών” 6.
Η μόνη λύση που βρίσκεται σήμερα στο τραπέζι για την ενδιάμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας αξίας 7 δισ. και για διάστημα τριών μηνών είναι μέσω του πανευρωπαϊκού μηχανισμού ΕFSM, όπου συμμετέχουν και τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., με αγκάθι την αναζήτηση εξασφαλίσεων ότι οι χώρες εκτός ευρώ δεν θα έχαναν τα χρήματά τους σε περίπτωση που η Αθήνα θα χρεοκοπούσε στο δάνειο του EFSM. Τα 7 δισ. δεν καλύπτουν τις ανάγκες του Αυγούστου οι οποίες ανέρχονται σε 5 δισ. περίπου.
Η επιλογή του EFSM, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, έγινε επειδή, αφενός, κανένα κράτος-μέλος δεν προσφέρθηκε να χορηγήσει διμερές δάνειο προς την Αθήνα και, αφετέρου, οι «19» της Ευρωζώνης δεν επιθυμούν να δώσουν χρήματα προτού υπάρξει συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου