Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

4 Μαρτίου 2011

Πως θα κάνουμε ανοικτές διαδικασίες

Συζήτηση των προσυνεδριακών κειμένων.

Στη συζήτηση προηγείται σύντομη παρουσίαση των κατατεθειμένων κειμένων.

  • Επιδιώκουμε η συνελεύση να μην είναι μια τυπική εσωκομματική διαδικασία.
  • Θέλουμε την ανοιχτή δημόσια συζήτηση για τις θέσεις μας ,ζητάμε τον δημόσιο έλεγχο και την κριτική από όλους τους πολίτες ,είτε θέλουν να είναι μέλη του κόμματος είτε όχι. 
  • Θέλουμε το συνέδριό μας να είναι μια ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία και όχι μια αυστηρά εσωτερική υπόθεση των μελών και στελεχών του κόμματος. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συνελεύση μας είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να την παρακολουθήσει και  να πάρει μέρος στην συζήτηση.

  Μετά το τέλος της συζήτησης και πριν την ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο, διεξάγονται ψηφοφορίες για τα κείμενα των θέσεων, το καταστατικό  και τις τυχόν τροπολογίες. Σε όλες τις ψηφοφορίες, τα μέλη του κόμματος παίρνουν μέρος διά της φυσικής παρουσίας τους, αποκλειομένης κάθε άλλης  μορφής ψηφοφορίας (ηλεκτρονική ή τηλεφωνική ψήφος).

Για το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο

Ο δημόσιος διάλογος θα έχει τη μορφή δημοσίευσης κειμένων στο διαδίκτυο, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Κάθε μέλος ή φίλη/ος της ΔΗΜ.ΑΡ. έχει το δικαίωμα δημοσίευσης δυο κειμένων στο διαδίκτυο μέχρι 1000 λέξεις. Στον διάλογο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα σχολίων από τους αναγνώστες.

Είναι αυτονόητο, ότι κείμενα με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, προσωπικές επιθέσεις ή υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.

Τα κείμενα πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή και να αποστέλλονται στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, που έχει συστήσει προς τούτο ειδική «επιτροπή διαλόγου».  

Τα κείμενα θα δημοσιεύονται κατά σειρά παραλαβής, η δε παραλαβή των κειμένων θα σταματήσει την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Τα κείμενα πρέπει να είναι ενυπόγραφα, με διεύθυνση, τηλέφωνο,  email και ένδειξη εάν επιθυμεί ή όχι ο συγγραφέας να δημοσιευτεί το όνομά του, ή με αρχικά.

Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται με την ένδειξη «Προς Επιτροπή Διαλόγου»  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dialogos@dimokratikiaristera.gr ή αν η δημοσίευση επιθημείτε να γίνει στο blog  της οργάνωσης Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας στη διευθυνση da.filhal@yahoo.gr













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου