Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

1 Οκτωβρίου 2011


Η εργασιακή εφεδρεία ισοδυναμεί με αργή, αλλά βέβαιη απόλυση του εργαζομένου. Είναι ένα μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό, καθώς οι απολύσεις αυτές θα γίνουν χωρίς τις εγγυήσεις του δικαίου των απολύσεων, δεδομένου ότι το καθεστώς της εφεδρείας δεν συνδέεται με την καταβολή αποζημίωσης. Απουσιάζει δε και το σκέλος της τυπικής νομιμότητας από τη στιγμή που σε μια σειρά οργανισμών ζητείται να καταρτίσουν καταστάσεις με προσωπικό που θα τεθεί σε εφεδρεία, ανεξάρτητα αν το προσωπικό τους είναι πλεονάζον ή όχι.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα.

Τα αλλεπάλληλα,  άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν με ταχύτητα σε πλήρες αδιέξοδο την ελληνική κοινωνία. Η χώρα πρέπει να προωθήσει και να αναδείξει στην Ευρώπη την αναγκαιότητα διακανονισμού του χρέους σε διακρατικό κοινοτικό επίπεδο. Όσο και αν ματώσει η κοινωνία, το  οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να επιλυθεί, χωρίς αυτόν το διακανονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου