Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

30 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Ναι στην προστασια του Αλσους & στο γηπεδο της ΑΕΚ (Βουλή 30-7-2014 δευτερολογια Νίκης Φούντα)



ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, θα ξεκινήσω με το θέμα της ΑΕΚ πρωθύστερα. Δυστυχώς, αυτό το θέμα επικάλυψε, με τη μεγάλη βέβαια σπουδαιότητά του, το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.

Μας καλύπτουν πλήρως –και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό γι’ αυτό- οι νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες, έπειτα από την κατάθεσή τους από τη δική μας πλευρά, έγιναν δεκτές από το Υπουργείο. Αυτές αφορούν και διασφαλίζουν τον δασικό χαρακτήρα του υπόλοιπου τμήματος του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, με προσθήκη στην παράγραφο 4 του άρθρου 81 ως ακολούθως: «Πέραν της προβλεπόμενης επιφάνειας επέμβασης διασφαλίζεται ο δασικός χαρακτήρας του άλσους ως προς το λοιπό της έκτασης αυτού».

Επίσης, στην παράγραφο 4, του άρθρου 81, μετά τη φράση «…για το πάρκινγκ», θα πρέπει να προστεθεί η φράση «…θα πρέπει να βρίσκονται σε ιδιόκτητο ακίνητο και άρα εκτός των ορίων του άλσους».

Στο άρθρο 82, μετά τη φράση «…νέων αθλητικών εγκαταστάσεων» στην υποπαράγραφο 1 προστίθεται η φράση «…με υποχρέωση δάσωσης, αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα άλσους ή πάρκου, κατά τα προβλεπόμενα στο ν. 998/1978, όπως ισχύει». Άρα, ολόκληρο το άλσος θα υπάγεται στη δασική νομοθεσία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου