Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

30 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς ενόψει της Συνόδου Κορυφής - Πρόταση για ειδικό πενταετές αναπτυξιακό πακέτο



Είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα αναπτυξιακά έργα που θα τονώσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα στον αντίποδα της λογικής της αποψίλωσης των μισθών και της εσωτερικής υποτίμησης.

Η Σύνοδος Κορυφής είναι αναγκαίο να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η δημιουργία ενός ξεχωριστού ταμείου που θα αξιοποιεί τα αδιάθετα των άλλων ταμείων και θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από τις υπερχρεωμένες χώρες με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης είναι εφικτό και χρήσιμο μέτρο.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Συνόδου του Ιουλίου και της πρόσφατης απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου επαναφέρουμε την πρόταση μας για το ειδικό πενταετές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 20-30δις Ευρώ, που θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση και διαδικασίες εγγυήσεων για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και έργων, με αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, συνεισφορά ελληνικού Δημοσίου, χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ιδιωτική χρηματοδότηση από δάνεια τραπεζών και ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου