Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

5 Φεβρουαρίου 2011

Θέατρο Τέχνης: Επίθεση με καταστροφές και τραυματισμό στην πρεμιέρα. Ανακοίνωση ΔΗΜ.ΑΡ.

 ΜΟΛΟΤΟΦ ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ & ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΈΧΝΗΣ 

Εξαγριωµένοι χούλιγκαν επιτέθηκαν µε µολότοφ στο Θέατρο Τέχνης, αναβάλλοντας για τουλάχιστον µία ώρα την πρεµιέρα του έργου «Ταξιδεύοντας µε τον ΠΑΟΚ». Σύµφωνα µε αυτόπτες µάρτυρες, περίπου 25 άγνωστοι, που έφεραν τσεκούρια, βόµβες µολότοφ αλλά και όπλα άρχισαν χθες το βράδυ λίγο µετά τις 8 να φωνάζουν συνθήµατα και να πετούν µολότοφ ενώ ακούστηκαν και πυροβολισµοί. Τεχνικοί και υπάλληλοι του θεάτρου που προσπάθησαν να τους απωθήσουν τραυµατίστηκαν και η πρεµιέρα διεκόπη για να συνεχιστεί λίγη ώρα αργότερα. Η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αργύρης Μπακιρτζής και η Μυρτώ Αλικάκη είχε συγκεντρώσει πλήθος κόσµου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος τροµοκρατήθηκε από την πρωτοφανή επίθεση αλλά επανήλθε στο θέατρο για να παρακολουθήσει την κωµωδία του Σταύρου Τσιώλη.

Η υπόθεση της παράστασης “Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, είναι μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης” αφορά στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών τού ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό. Σε αυτήν συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί για να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης έναν διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει ραντεβού.

 Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επίθεση  στο Θέατρο Τέχνης

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τον αποτροπιασμό  της για τα φαινόμενα βίας που παίρνουν χαρακτήρα επιδημίας και περιλαμβάνουν όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Τελευταίο κρούσμα  η οργανωμένη επίθεση από χούλιγκανς ποδοσφαιρικής ομάδας στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»!
Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των φαινομένων είναι η αδυναμία ανοχής απέναντι στη διαφορετική άποψη.
Η ελληνική κοινωνία και τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας δεν μπορεί να παρακολουθούν με απάθεια την παράλογη διόγκωση της βίας. Φτάνει πια!
(5/2/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου