Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

31 Ιανουαρίου 2012

«14 Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο».

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και ο Σύλλογος «Πολιτιστική Αναγέννηση» σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσουν σεμινάρια παγκόσμιας ιστορίας με τίτλο: «14 Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο».
Τα μαθήματα αρχίζουν από 1η Φεβρουαρίου 2012 και για 14 εβδομάδες, κάθε Τετάρτη στις στις 18:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ., στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα μαθήματα θα προσφερθούν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορικό, κα Μαρία Ευθυμίου και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στα μαθήματα αυτά θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση  στις κεντρικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Τα μαθήματα θα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου