Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

11 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης της ΔΗΜΑΡ

Η διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ έρχεται να προσθέσει άλλο ένα πρόβλημα στο ήδη αρκετά επιβαρυμένο εσωκομματικό πεδίο. Έχοντας μάλιστα ως αφορμή την άκρως αμφιλεγόμενη επιλογή του κόμματος για δημοψήφισμα σε σχέση με τη «μικρή ΔΕΗ», επιτείνει μια εικόνα αποσύνθεσης, πανικού και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Αν και είναι γνωστή η απόσταση του Γρηγόρη Ψαριανού από τις επιλογές του κόμματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι οξύμωρο η διαγραφή αυτή να έρχεται μία μέρα μετά την αργοπορημένη προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στον διάλογο για την Κεντροαριστερά.
Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που προκάλεσαν το τελευταίο διάστημα τις έντονες διαφωνίες  εκ μέρους τόσο του βουλευτή όσο και άλλων στελεχών, οδήγησαν δε στην απομάκρυνση μεγάλου ποσοστού των ψηφοφόρων του κόμματος. Η διαγραφή του συντρόφου Γρηγόρη Ψαριανού είναι εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, ανοίγει νέο κύκλο εσωστρέφειας και δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις για το κόμμα. Η δε συμβολή του Γρηγόρη στο εγχείρημα ΔΗΜΑΡ ήταν και είναι γνωστή σε όλους και δεν αμαυρώνεται με διοικητικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου