Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

30 Ιουλίου 2014

Ναι στο γηπεδο ΑΕΚ λεει η ΔΗΜΑΡ Φιλαδελφειας-Χαλκηδόνας

Η Βουλευτης Ν. Φούντα  επι τόπου στο χωρο του γηπέδου (23-06-14)

Συζήτηση σε καφε της πόλης (23-06-14)

Ανταλλαγη απόψεων με περιφερειακούς  συμβούλους και στελέχη της ΔΗΜΑΡ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι αλλαγές που έφερε το ΥΠΕΚΑ, μετά από τις προτάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της ΔΗΜΑΡ, στις σχετικές διατάξεις οι οποίες αφορούν την ανέγερση  του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ήταν καθοριστικές στο να συναινέσουν οι βουλευτές της στην κατασκευή του γηπέδου της ιστορικής ομάδας στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.
Το τελευταίο διάστημα η ΔΗΜΑΡ Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την αρμόδια εισηγήτρια για το ρυθμιστικό βουλευτή κα Νίκη Φούντα, περιφερειακούς συμβούλους και τα αρμόδια τμήματα της ΔΗΜΑΡ, εργάσθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες για τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση του χαρακτήρα του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και την προσθήκη ρητών υποχρεώσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη μας, θα συμβάλουν στην κατασκευή του νέου γηπέδου της  ΑΕΚ.
Με τις αλλαγές που πρότεινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) της ΔΗΜΑΡ και έγιναν δεκτές:

• Διασφαλίζεται πλήρως ο δασικός χαρακτήρας του υπόλοιπου τμήματος του άλσους.
• Προβλέπεται επιπλέον υποχρέωση δάσωσης / αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα άλσους ή πάρκου, το οποίο στο σύνολό του θα υπάγεται στη δασική νομοθεσία.
• Αποφεύγεται κάθε εμπλοκή στην εξέλιξη του έργου μετά την απόδοση αντισταθμιστικής έκτασης στην τοπική κοινωνία για την παραχώρηση της απαραίτητης και αναγκαίας έκτασης.

Η Δημοκρατική Αριστερά υπερψήφισε συνολικά το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, θεωρώντας αδήριτη ανάγκη να μπουν κανόνες και όροι και όχι επιμέρους σχεδιασμοί και επιμέρους νομοσχέδια με παραθυράκια και εξαιρέσεις,  θα  παρακολουθεί δε την ορθή εφαρμογή των ρυθμίσεων στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
 Όσον αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου ΑΕΚ θα εργασθούμε συστηματικά για την διάσωση του Άλσους και την αναβάθμιση της πόλης μας, διεκδικώντας για αυτήν ότι το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου