Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

13 Φεβρουαρίου 2011

Επικαιροποιημένο «μνημόνιο» της 11/2/2011,όπου αναφέρονται τα 50 δις €


Τις δύο τελευταίες μέρες γραφτηκαν, δηλώθηκαν, διαψευσθηκαν και διατυπώθηκαν παρα πολλά σχετικά με το νέο Μνημόνιο, σε προηγούμενη ανάρτησή  είχαμε εκφρασει τον προβληματισμό μας αν η κυβέρνηση γνωριζε από πριν αυτά που ανακοίνωσε η ΤΡΟΪΚΑ (εδω) σχετικά με την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε,  σε δήλωση του, «απαράδεκτη»  τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ και αυτοί με δική τους ανακοίνωση λένε ότι «Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση»!!!
 Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η ουσία είναι ότι αυτά που ανακοίνωσαν τα είχαν προσυπογράψει και οι δύο πλευρές και όλα τα άλλα ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο συνεχίζεται και με τις δηλώσεις σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Η απάντηση (τεκμηρίωση) ήρθε από την ίδια την κυβέρνηση στο site: http://government.gov.gr/

Όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά:

Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων
  • Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
  • Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δις. ευρώ. στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δις. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δις. έως το 2012. 
 
  Ολόκληρο το κείμενο του  μνημονίου (εδώ)

Η απάντηση της τρόικας (εδώ)
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου